Istoria locului

Istoria locului

Caramida este unul din cele mai vechi materiale de construcție obtinut dintr-un amestec de argila, nisip si apa, uscat la soare sau ars in cuptor.
Fabrica de caramida a fost complet retehnologizata si se afla acum in vecinatatea complexului Ceramus.
Componentele vechii fabrici au primit o noua viata si au fost transformate astfel:
Presa – locul unde argila era combinata cu nisip si apa, iar apoi transformata in caramizi de diverse dimensiuni este acum transformata intr-o sala destinata jocurilor pentru copii (ping-pong, biliard, miniforbat, boardgames) ,iar la etaj se afla atelierul de pictura.
Soproanele” sau locul unde se uscau caramizile iesite din presa au fost inlocuite cu terenuri de tenis. In acest moment sunt disponibile in cadrul complexului 4 terenuri de tenis in aer liber si 1 teren de tenis acoperit. In vecinatatea terenurilor de tenis s-a construit si un teren de minigolf
Cuptorul de caramida” unde caramizile erau arse este acum transformat intr-o pensiune cu 12 camere. Designul modern, mobilierul reconditionat si obiectele decorative pastreaza multe elemente din vechiul cuptor.
Tot in acest complex se realizau si sobe de teracota. Atelierele au fost transformate intr-o pensiune cu 6 camere, sala de conferinte si bucatarie.